فعال اقتصادی
دکتر محمد تقی رمضانی
امروزه در عرصه جهانی فعالان اقتصادی به عنوان افراد خلاق،نوآور و مبتکر منشاء تحولات بزرگی در زمینه های صنعتی،تولیدی وخدماتی شناخته می شوند و به مثابه چشمه های جوشان تولید ثروت و ارزش برای کشور هستند .
در واقع فعال اقتصادی به عنوان یک کارآفرین عامل کلیدی در رشد و توسعه اقتصادی شناخته شده است و باید بستر های لازم برای رشد آن در کشورها را فراهم آید .
در شرایط اقتصادی بخصوص شرایط اقتصادی کشورمان که همواره با چالش هایی نظیر جنگ و تحریم و هم اکنون کرونا درگیر بوده و هست. یکی از مهمترین راهکارهایی که می تواند در راستای سیاست های برنامه توسعه کشور و با تکیه بر سرمایه عظیم نیروی انسانی متخصص، اهداف توسعه ای را پوشش داده و مسیر گذار از اقتصاد مبتنی بر منابع به اقتصاد دانش بنیان را تسهیل کند، همان توجه و اهمیت ویژه به فعالان اقتصادی و کارآفرینان است.
در واقع کارآفرینی به عنوان عامل کلیدی در رشد و توسعه اقتصادی شناخته شده است و باید بستر لازم برای رشد آن را فراهم شود .
از این رو لازم است و می باید در برنامه ها و تصمیمات اقتصادی، اقدامات موثری برای توسعه کارآفرینی از سوی دولت به ویژه مجلس یازدهم پیش بینی و اجرا شود.
چرا که ساختار اقتصادی دنیای امروز با گذشته به طور اساسی تفاوت دارد. شاخصهای سخت افزاری و داراییهای مشهود كه دیروز در جایگاه یك بنگاه اقتصادی نقش تعیین كننده داشت جای خود را به نوآوری،ابداع،خلق محصولات جدید و داراییهای نرم افزاری داده است.
اگر دیروز ثروتمندترین افراد دنیا آنهایی بودند كه منابع مالی بیشتری در اختیار داشتند نظیر راكفلرها، امروز ثروتمندترین مردم دنیا فردی دانش مدار و كارآفرین مانند بیل گیتس مدیر شركت مایكروسافت در آمریكاست.لذا توسعه اقتصادی دنیای امروز برپایه نوآوری وخلاقیت و استفاده از دانش همین فعالان اقتصادی و کارآفرینان استوار است و باید همواره آنها مورد توجه خاص و حمایت لازم مالی، قضایی و سیاستی قرار گیرند .