آشنایی با شیلنگ پنوماتیک و کاربردهای آن
صبا تولید
/ دسته ها: مقالات

آشنایی با شیلنگ پنوماتیک و کاربردهای آن

شیلنگ پنوماتیک

آشنایی با شیلنگ پنوماتیک و کاربردهای آن

شیلنگ های رنگی و شفافی که گاها نرم و گاها خشک بوده و به منظور انتقال مایعات و گازهای پر فشار فشرده مورد استفاده قرار می گیرند، شیلنگ پنوماتیک نامیده می شوند. این شیلنگ ها غالبا از جنس پلی اورتان بوده و در زمینه های گوناگونی نظیر مصارف انتقال هوای فشرده در مدارهای پنوماتیک، کمپرسورها ،آب ، روغن ،مواد صنعتی ، دارویی و خودرویی  به کار گرفته می شوند.

 

حال شاید این سوال ذهنتان را به خود مشغول کرده باشد که چرا این دسته از شیلنگ ها را تحت عنوان شیلنگ پنوماتیک نامگذاری می کنند؟

جالب و در عین حال لازم است بدانید که استفاده از قدرت سیال را به دو شاخه اصلی تحت عنوان هیدرولیک و پنوماتیک تقسیم بندی می کنند. پنوماتیک اغلب در مواردی مورد استفاده قرار می گیرد که صنایع نیروهای نسبتا پایین در حدود یک تن و سرعت های حرکتی بالا احتیاج داشته باشند. این در حالی است که سیستم های هیدرولیک را عموما در مواردی مورد استفاده قرار می دهند که وجود سرعت های کنترل شده دقیق و قدرت های بالا ضروری باشد.

گفتنی است که ابزارها و دستگاه های پنوماتیک یکی از اصلی ترین و مهم ترین اجزاء به کار گرفته شده در صنایع گوناگون هستند. به گونه ای در صورت نبود این دسته از سیستم ها بسیاری از فرآیندهای صنعتی قابل انجام نخواهند بود. از جمله مهم ترین مزایای سیستم های پنوماتیک می توان طراحی ساده، دقت بی نظیر در کنترل، انعطاف پذیری، قابلیت افزایش نیرو راندمان بالا را نام برد.

عنصر مهم به کار گرفته شده در تجهیزات پنوماتیک گاز فشرده می باشد. هر چه حجم گاز مذکور کمتر شود، فشار آن افزایش پیدا کرده و باید در دستگاه ها و ابزارهای موجود به جریان در بیاید. چنین انتقال گازی به ابزاری نیاز دارد که هوا را به شکلی ایمن و مناسب جا به جا نماید. بهترین و مناسب ترین انتخاب در این مورد استفاده از شیلنگ پنوماتیک است. این شیلنگ قادر به جا به جایی سیالات با کمترین میزان اصطکاک و نیروی مقاوم می باشد.

  • کاربرد

یکی از موارد به کارگیری شیلنگ پنوماتیک در زمینه های تخصصی استفاده از این نوع شیلنگ ها در سیستم های بادی می باشد. شیلنگ های پنوماتیک به کار گرفته شده در سیستم های بادی را تحت عنوان شیلنگ بادی نامگذاری می کنند. شیلنگ های بادی با توجه به نوع مواد اولیه به کار گرفته شده در ساختشان دارای انواع متعدد و متنوعی هستند.لازم به ذکر است که اکثر شیلنگ های پنوماتیک را از سه ماده پلی اورتان، پلی آمید و پلی اتیلن تولید نموده و به بازار عرضه می کنند. 

شیلنگ های پنوماتیک عمدتا به منظور انتقال و جا به جایی هوا در فضای پنوماتیک و تامین هوا به قطعات مورد استفاده قرار می گیرند. جالب است بدانید که اجزای تشکیل دهنده سیستم های پنوماتیک نظیر دریچه ها، سیلندرها و تنظیم کننده های فشار به وسیله شیلنگ پنوماتیک به خطوط اصلی تامین هوا وصل می گردند.

  • انواع

گفتنی است که شیلنگ های پنوماتیک را با به کارگیری موادی تحت عنوان ترموپلاستیک می سازند. حال شاید بپرسید ترموپلاستیک چیست؟

لازم به ذکر است که ترموپلاستیک ماده ای پلیمری می باشد که با افزایش دما و بدون وقوع هیچ گونه تغییر شیمیایی ذوب می گردد. شیلنگ های پنوماتیک به دو صورت یک لایه یا چند لایه موجود هستند. اهمیت آشنایی با انواع شیلنگ پنوماتیک ما را بر آن داشته است که در ادامه به معرفی و بررسی هر یک از انواع این شیلنگ ها با توجه به نوع ترموپلاستیک به کار گرفته شده در ساختار آن بپردازیم.

  1. شیلنگ پلی اورتان

پلی اورتان نوعی ترموپلاستیک استفاده شده در ساخت شیلنگ های پنوماتیک است. شیلنگ های ساخته شده از این نوع ترموپلاستیک مقاومت منحصر به فردی در برابر ساییدگی و پیچ خوردگی داشته و به دلیل برخورداری از انعطاف پذیری بالا بسیار محبوب هستند. قطر خارجی شیلنگ پلی اورتان بین 4 تا 16 میلی متر و دمای عملکرد آن 80 درجه سانتی گراد است. این شیلنگ پنوماتیک قادر به تحمل 10 بار فشار می باشد.

  1. شیلنگ پلی آمید

شیلنگ های ساخته شده از پلی آمید را شیلنگ های نایلونی نیز می نامند. این شیلنگ ها از قطر ثابتی برخوردار بوده و وزنی سبک و استحکامی قابل توجه دارند. قطر ثابت این دسته از شیلنگ های پنوماتیک زمینه برخورداری از شعاع خمش مناسب را فراهم ساخته است. این شیلنگ پنوماتیک در مقایسه با سایر شیلنگ های هم نوع خود از توانایی تحمل فشار بیشتری بهره مند است.

  1. شیلنگ پلی اتیلن

شیلنگ های پلی اتیلن دسته ای از شیلنگ های پنوماتیک هستند که بسیار انعطاف پذیر بوده و در مقابل مواد شیمیایی دارای خلوص پایین مقاومت منحصر به فردی از خود به نمایش می گذارند.

لازم به ذکر است که قیمت انواع شیلنگ پنوماتیک متفاوت می باشد.

  • نکات مهم در خرید

اگر قصد خرید و قیمت شیلنگ پنوماتیک پلی اورتان، پلی آمید و یا پلی اتیلن دارید، باید بدانید که توجه به برخی نکات می تواند موجب موفقیت شما در خرید گردد. یکی از مهم ترین معیارهای خرید شیلنگ پنوماتیک توجه به مواد به کار گرفته شده در ساخت شیلنگ می باشد. برخی از شیلنگ های مذکور تنها با استفاده از یک ماده ساخته می شوند. این در حالی است که برخی دیگر از این شیلنگ ها با به کارگیری الیاف نساجی مقاوم سازی می گردند.

به یاد داشته باشید که تامین هوای مورد نیاز سیستم های پنوماتیک یکی از مهم ترین شروط برای تعیین عملکرد محصول می باشد. از همین رو لازم است انتخاب قطر شیلنگ ها با در نظر گرفتن مقدار هوای گذرنده انجام شود. اگر قطر شیلنگ پنوماتیک کمتر از حد مورد نیاز باشد، جریان عبوری از آن دچار خفگی خواهد شد. این در حالی است که بزرگ بودن قطر داخلی شیلنگ پنوماتیک خریداری شده می تواند وزن، اندازه و قیمت بالای آن را به دنبال داشته باشد. در زمان خرید شیلنگ های پنوماتیک دمای کاری مورد نظر خود را به فروشنده اعلام کرده و از وی بخواهید که شیلنگ مناسب با این دما را در اختیار شما قرار دهد.

شما می توانید با رعایت نکات لازم در زمینه خرید اتصالات و شیلنگ پنوماتیک امنیت را مهمان صنایع خود نمایید.

 

مطلب قبلی آشنایی بیشتر با اتصال مستقیم پنوماتیک
مطلب بعدی واحد مراقبت پنوماتیک
Print
1353 رتبه بندی این مطلب:
5.0

فایل ها برای دانلود

  • 242(.jpg, 71.27 KB) - 189 download(s)

نوشتن یک نظر

This form collects your name, email, IP address and content so that we can keep track of the comments placed on the website. For more info check our Privacy Policy and Terms Of Use where you will get more info on where, how and why we store your data.
افزودن نظر

انتخابگر پوسته

فهرست